Μυρωδιά Ελλάδας στο γαστρονομικό ORIGINS project του Ομίλου Newrest

Με μεγάλο ενθουσιασμό, η Newrest Ελλάδος είναι ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν στο πρωτότυπο Πρόγραμμα Γαστρονομίας που υλοποιείται αυτό το καλοκαίρι στον Όμιλο της Newrest.

Μαζί με άλλες χώρες, η Ελλάδα συμμετέχει με ευφάνταστές τοπικές συνταγές, κάνοντας μια συναρπαστική γευστική εξερεύνηση στις γωνιές της Ελλάδος, περνώντας από τα νησιά του Αιγαίου πελάγους, από την αγαπημένη κουζίνα της Πελοποννήσου έως τις λαχταριστές συνταγές της μοναδικής Κρήτης.

Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας γαστρονομίας είναι ο Executive Chef, Παύλος Σιμοτόπουλος με τους εκλεκτούς συναδέλφους και λάτρεις της μαγειρικής τέχνης Ανδρέα Σταγάκη, Μιχάλη Κατσίκη και Θεόδωρο Μελένο. Οι τέσσερις Newrest chefs δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για τη δημιουργία πρωτότυπων μενού που προσφέρει η εταιρία στα εστιατόριά της και στα γεύματα εν πτήσει.

Το μενού της ελληνικής συμμετοχής είναι εμπνευσμένο από την ελληνική παράδοση με γεύσεις και υλικά από όλη την Ελλάδα.

  • Αιγαιοπελαγίτικο ορεκτικό: Δροσερή σαλάτα χταποδιού με φάβα και παξιμάδια ντομάτας
  • Κυρίως πιάτο από την Κρήτη, μιας από τις πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου: «Μελιτζανάτο» -λαχταριστό αρνίσιο κοκκινιστό μπουτάκι, με μελιτζάνες και παλαιωμένο κρητικό τυρί, πατάτα «οφτή» φούρνου με κρητικό βούτυρο «στάκα»
  • Κι ένα αγαπημένο γλυκό επιδόρπιο της Πελοποννήσου: γαλατόπιτα με μέλι από τη Μάνη με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

 

Το Ελληνικό ORIGINS μενού εκπροσωπεί επάξια την τοπική μας παράδοση μέσα από μια γαστρονομική εξερεύνηση γεύσεων, αρωμάτων, συνδυασμών και μοναδικών πρώτων υλών της ελληνικής γης, θυμίζοντάς μας πως δικαίως η ελληνική θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ταυτόχρονα γευστικές κουζίνες του κόσμου!

Κοινοποίηση

Δείτε επίσης

Scroll to Top